Burberrys

Boston, MA

Located at Arlington & Newberry Streets, a prominent corner in Boston's Back Bay, this fire-devastated building was gutted and completely reconstructed with a new structural steel frame supported on a series of nearly 50 concrete pilings. The brick walls were salvaged and tied-back to be integral with the new steel. A double height, slated-tiled mansard roof was created which brought the total square footage of the six story building to 12,000. Burberrys occupies the first three floors plus the basement, with the remaining office floors leased to various professionals.

Brownstone window surrounds were reconstructed from latex molds, then plaster casts were poured and sculpted with pigmented concrete. The street level façade was designed to provide an elegant series of handsome window displays using gently arched colored, precast concrete panels. The attractive interior of the store attracts sophisticated shoppers to Burberrys quality merchandise.

Ms. Goldberg was Project Architect for the office of Gelardin/Bruner/Cott, Cambridge, MA Back to Commercial Projects